Unicef, War Child en Save the Children bieden samen activiteiten aan in azc's

De Nederlandse tak van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef gaat in Nederland met hulporganisaties Save the Children en War Child samenwerken om gevluchte kinderen recreatieve activiteiten aan te bieden. 

Dat bevestigt Unicef-directeur Jan Bouke Wijbrandi in een gesprek met NU.nl. 

De recreatieve activiteiten, bedoeld voor kinderen van zes tot achttien jaar, moeten vanaf "begin volgend jaar" worden georganiseerd. Als de activiteiten het gewenste effect hebben, en als er voldoende geld is, is het streven om ze in de toekomst in alle tachtig Nederlandse asielzoekerscentra aan te bieden, stelt Wijbrandi.

Wijbrandi benadrukt dat de kinderen structuur nodig hebben in hun leven. "Het COA doet op dit moment wat het kan, maar het thema 'sport en ontspanning' heeft extra aandacht nodig, in een vast patroon." Daarom worden de activiteiten, waaronder sport, spel, dans en toneel, straks op een vast moment in de week aangeboden. De drie hulporganisaties hebben negen maanden ingeruimd voor de eerste fase van het project.

Unicef, Save the Children en War Child werken in het buitenland al veel samen, maar deden dat tot op heden niet in Nederland. De organisaties stellen dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het project, genaamd ‘Kinderen op de vlucht’, verwelkomt.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie