Het aantal vluchtelingen dat naar Europa komt en dat wordt opgenomen, moet worden gemaximeerd. Daarvoor pleit de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière.

De Maizière doet zijn uitspraken in een donderdag gepubliceerd interview met de Oostenrijkse krant Der Standard. Alleen mensen die duidelijk bescherming nodig hebben, zouden welkom zijn.

De uitlatingen van De Maizière komen een dag nadat bondskanselier Angela Merkel had aangegeven vast te houden aan haar open-deur-politiek ten aanzien van vluchtelingen.

Een maximum aantal noemt de minister van Binnenlandse Zaken overigens niet. "Wanneer de quota gevuld zijn, zijn er geen inreismogelijkheden meer in het jaar", stelt hij alleen. Het beleid moet van hem wel "genereus" blijven.

Gevallen die "duidelijk bescherming nodig hebben - uit Syrië, uit Irak - zullen gezamenlijk uitgezocht worden", licht De Maizière de werkwijze toe die hij graag ingevoerd zou zien.

Toename vluchtelingen

Het aantal vluchtelingen dat zich aan de grenzen van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren meldt, neemt ondanks de kou en de sneeuw niet af.

Woensdag kwamen er nog zo'n 6.050 mensen aan, meldde een woordvoerster van de Beierse politie donderdag. In de dagen ervoor was de stroom vergelijkbaar. "We merken van het slechtere weer nog niets."