Oostenrijk gaat een hek bouwen bij de grens met Slovenië.

Dat meldt de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken woensdag, volgens persbureau AFP.

Het hek moet dienen als extra controlemiddel bij de grens en is niet bedoeld om de grens volledig af te sluiten, aldus de minister tegen lokale media.

Hongarije heeft al omheiningen met prikkeldraad neergezet aan de grenzen met Servië en Kroatië. Daardoor heeft de vluchtelingenstroom zich verplaatst naar Slovenië. Via dat land reizen de migranten verder naar met name Duitsland. Slovenië op zijn beurt overweegt een hek te bouwen aan de grens met Kroatië.

Passau

Aan de andere kant van het land houdt de toevloed van vluchtelingen aan de Duits-Oostenrijkse grens aan. Dinsdag zijn opnieuw duizenden vluchtelingen aangekomen bij Passau, waar zich maandag al 8.000 migranten meldden

Over de hele dag verspreid kwamen 5.500 vluchtelingen aan in Passau en plaatsjes in de omgeving. Ze zijn ondergebracht in verschillende evenementenhallen. Woensdagochtend worden ze per trein naar andere opvangplaatsen in Duitsland gebracht.

Maandag werd Passau overvallen door de plotselinge instroom van migranten, die zich meldden zonder dat Oostenrijk had gewaarschuwd. Dinsdag verliep de aankomst van mensen wat meer geordend, zei een politiewoordvoerder.

Vluchtelingenstroom

'Niet in orde'

Duitsland is niet te spreken over de manier waarop Oostenrijk duizenden vluchtelingen in het donker en zonder enige waarschuwing de Duitse grens over heeft gezet. Het kostte de Zuid-Duitse deelstaat Beieren de grootste moeite de migranten onder te brengen, zo zegt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière woensdag.

''Het gedrag van Oostenrijk de afgelopen dagen was niet in orde." De Maizière heeft met zijn Oostenrijkse collega gesproken en zegt te verwachten dat Wenen de vluchtelingenstroom vanaf nu weer ordelijk laat verlopen.

Video: 'Oostenrijk was niet netjes bezig'