De chauffeur van de vrachtauto die ruim een week geleden ten zuidoosten van Wenen is aangetroffen met de stoffelijke resten van 71 migranten, zit vast. 

Dat heeft de Oostenrijkse politie vrijdag bevestigd. De man is in Hongarije aangehouden, net als vier andere verdachten in deze zaak.

De Oostenrijkse politie meldde voorts dat de slachtoffers in de vrachtwagen waarschijnlijk zijn gestikt en dat ze al dood waren toen de vrachtauto vanuit Hongarije Oostenrijk binnenreed. Gezien de omvang van de truck en het aantal mensen erin, zouden ze slechts zuurstof voor een reis van een uur tot anderhalf uur hebben gehad.

De politie gaat ervan uit dat de slachtoffers langzaam het bewustzijn hebben verloren en niet hebben geprobeerd uit de auto te breken, zoals sommige media meldden op basis van schade aan de auto.

Identificatie

Geen enkel slachtoffer is vooralsnog geïdentificeerd. Er zijn Syriërs, Afghanen en Irakezen onder de slachtoffers, volgens de Oostenrijkse politie. Onder de slachtoffers is ook een baby en een jongetje die tot dezelfde familie behoorden.