Het asielzoekerscentrum De Kruisberg in Doetinchem krijgt 225 extra plekken. De uitbreiding noodzakelijk vanwege de grote toestroom van asielzoekers. 

Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

''Er zijn donderdag al wat mensen binnengekomen en de komende dagen zullen er nog meer volgen. We verwachten dat het een week gaat duren voordat alle plekken bezet zullen zijn''.

Het centrum bood tot nu toe plek voor 350 mensen. Het COA houdt maandag samen met de gemeente een bijeenkomst om de omwonenden in te lichten over de uitbreiding. ''De omwonenden willen we zo goed mogelijk informeren en er is ruimte om vragen te stellen.''

Voor de uitbreiding zijn in de voormalige gevangenis de ruimtes gebruikt waar tot nu toe onder meer muziekles werd gegeven. ''Daar gaan we nu een andere oplossing voor zoeken.''

Apeldoorn

In Apeldoorn worden dinsdag de eerste asielzoekers gehuisvest in de Americahal, zo heeft de gemeente laten weten. In de noodopvang komen vooral mensen uit Syrië en Eritrea.

De gemeente blijft op zoek naar een definitieve locatie met ruimte voor achthonderd asielzoekers. De Americahal is een evenementenhal en zalencentrum.