Bij drie zelfmoordaanslagen in het noordoosten van Nigeria zijn zeker dertig mensen om het leven gekomen. Meer dan veertig anderen raakten gewond.

De veiligheidsdiensten vrezen voor meer dodelijke slachtoffers, melden lokale media. Zij gaan ervan uit dat de daders gelieerd zijn aan terroristische organisatie Boko Haram.

Drie mannen bliezen zichzelf kort na elkaar op in Konduga, een woongemeenschap vlak bij Maiduguri. Zij deden dit vlak bij een grote zaal waar tientallen mensen naar een voetbalwedstrijd op televisie zaten te kijken.

Het kijken van voetbal, en het bierdrinken dat hier vaak mee gepaard gaat, wordt door Boko Haram gezien als on-islamitisch en een voorbeeld van de slechte invloed die het westen op het land heeft.

Het is de dodelijkste aanslag dit jaar in Nigeria.

Regering: Boko Haram grotendeels verslagen

De Nigeriaanse regering claimt al enige tijd dat Boko Haram grotendeels verslagen is. Maar toch blijven aanhangers met enige regelmaat zelfmoordaanvallen uitvoeren op steden en dorpen.

In totaal hebben de aanvallen van Boko Haram de afgelopen jaren vele tienduizenden burgers het leven gekost.

Het is de laatste maanden ook zeer onrustig in het noorden van Nigeria door aanvallen van bendes die onder meer voedsel en vee stelen. Ook ontvoeren zij mensen om losgeld te eisen.