Nog een door Boko Haram ontvoerd schoolmeisje gevonden in Nigeria

Opnieuw heeft het Nigeriaanse leger een ontvoerd schoolmeisje kunnen bevrijden. Zij werd twee jaar geleden samen met ruim tweehonderd anderen ontvoerd door Boko Haram.

Een woordvoerder van het leger zegt dat het meisje onderdeel uitmaakte van een groep van 97 andere vrouwen en kinderen die donderdagochtend werden bevrijd na gevechten tussen het leger en jihadistische strijders in het noordoosten van Nigeria.

Volgens de legerwoordvoerder is het mogelijk dat nog drie andere schoolmeisjes die door Boko Haram werden ontvoerd donderdag werden gered.

Het bevrijde meisje zei dat nog drie meisjes zich hadden weten te bevrijden.

Eerder deze week werd een ander meisje gered door het leger in het noordoosten van Nigeria. Het meisje zou hebben gezegd dat alle andere ontvoerde meisjes worden vastgehouden in het Sambisawoud.

Video: Bevrijd schoolmeisje Boko Haram ontmoet Nigeriaanse president

Chibok

De schoolmeisjes werden in april 2014 meegenomen na een inval van de terreurgroep in Chibok. Na de ontvoering in 2014 lukte het een aantal meisjes aan de Boko Haram-strijders te ontsnappen.

In totaal worden waarschijnlijk nog 219 meisjes vastgehouden. 

Donderdag zei de gouverneur van het gebied Borno, waar Chibok onder valt, dat het leger plannen had om in een vestiging van Boko Haram in het Sambisawoud invallen te doen.

"We denken dat we in de komende weken de rest van de meisjes kunnen bevrijden, zei gouverneur Kashim Shettima. "Het leger is al aanwezig in het bos."

Lees meer over:
Tip de redactie