Dit boek is een autobiografische roman over een jonge vrouw, Esther, die onbedoeld zwanger wordt. Ze beschrijft in dit boek hoe het is om zwanger te zijn, en tevens hoe het is om afscheid te nemen van haar nog niet voldragen dochter Sarah.

Esther woont in Barcelona en heeft daar een nieuw leven opgebouwd. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is. Deze zwangerschap is helemaal niet gepland, maar wel heel erg gewenst. Ze beschrijft hoe het voelt om zwanger te zijn, alle mooie momenten die bij een zwangerschap horen, hoe het is om een relatie te hebben met iemand die ze eigenlijk nog maar net kent, en hoe het is om dan als "ouders" verder te gaan. Ze beschrijft hoe haar leven op z'n kop komt te staan.

Levensverwachting nihil

Als ze het gevoel heeft dat haar leventje weer op orde is gebeurt er dit: in de 23ste week moet Esther haar zwangerschap plotseling afbreken, omdat de levensverwachting van haar dochter Sarah 'nihil' is. En dan volgen de vele ziekenhuisbezoeken, het vertellen aan de omgeving, de reacties, de moeilijke beslissingen die ze moet nemen, het verlies, het afscheid, en het enorme verdriet.

Uit het hart

Het is een heel bijzonder boek, oprecht, eerlijk en uit het hart geschreven. Na het lezen van dit boek heb ik gehuild om Esther, haar verdriet, haar verhaal, haar eenzaamheid, het onbegrip, om alles. Waarom? Als je dit boek gelezen hebt is het of je het zelf hebt meegemaakt, of het je eigen verdriet en verlies is.

Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Bestel dit boek direct:

Leven met Sarah
Hoff, E.