Origineel project van een aantal bekende tekenaars om Nederlandse liedjes te 'verstrippen'.

Op de borrel waarop Jean-Marc van Tol, tekenaar van Fokke en Sukke, en Gerrit de Jager het nieuwe jaar indronken, kregen ze een lumineus plan: teksten van bekende Nederlandse songs omzetten in strips. Van Tol zette de pen in het campy 'Ding-a-dong' van Teach In, dat volgens hem een verhaal was over overspel, wraak en dood. Gerrit de Jager zette de lyrics van 'Kom van dat dak af' van Peter Koelewijn in zijn bekende duplexwoning van de Familie Doorzon. .

Babbe

Meer tekenaars volgden. Erik Kriek stortte zich op 'Malle Babbe', het nummer van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot waarmee Rob de Nijs wereldberoemd werd. Mark Retera op Guido Belcanto's Verpleegster, Barbara Stok op Doe Maar's evergreen Is Dit Alles, enzovoorts. Afgelopen maart werd deze verstripping vrolijk gepresenteerd met een concert in poptempel Paradiso waar alle tekenaars en artiesten deze geluid/animatiesymbiose vierden.

Matena

Het boek Strips in Stereo is zeker niet onaardig. Het formaat is wat onhandzaam, want het heeft de grootte van een good old elpee-hoes. In het boek zit ook een Cd-tje met de songs waarop de strips zijn gebaseerd. Kwaliteit van de strips is overwegend goed, zoals we van Neerlands beste tekenaars mogen verwachten. De cartoon van Dick Matena, die Ketelbinkie van Frans van Schaik verstripte, heeft de hoogste artistieke waarde. Mooi zwart/wit en een tikje duister van toon.

Strips in Stereo - diverse tekenaars
Uitgeverij De Harmonie


Bestel dit boek direct:


Strips in stereo + CD