Met al zestien Alex Delaware bestsellers op zijn naam, die zijn vertaald in zo'n 25 talen, is Jonathan Kellerman een van de meest gelezen crimewriters op deze planeet.

Letterproducent

Nog iets meer over deze schrijver. Zijn Alex Delaware-thrillers verschijnen met halfjaarlijkse frequentie, en daarnaast is hij kinderpsycholoog, publiceert essays, korte verhalen, boeken over kinderpsychologie, kinderboeken, en wetenschappelijke artikelen. Hij is getrouwd met Faye Kellerman, met wie hij ook boeken schrijft, en is toegewijd vader van 4 kinderen. Het is bijna onvoorstelbaar dat zijn Delaware-serie zonder uitzondering prachtig vloeiend is geschreven, met altijd complexe, goed psychologisch doordachte plotten.

Woede

Rage is de titel van de nieuwste van deze Writing Wonderboy. Rage (woede) is de drijfveer van de duistere figuren die betrokken zijn bij een tragische moord uit het verleden. Indertijd behandelde Delaware, van beroep kinderpsycholoog te Los Angeles, de 13-jarige Rand, die samen met de nog jongere Troy beschuldigd en veroordeeld werd voor de moord op het 2-jarige meisje Kristal. Het was een schokkende zaak. Acht jaar later krijgt Delaware een telefoontje van Rand als die op vrije voeten is gesteld. Kort na het telefoongesprek wordt zijn lijk gevonden, en blijkt Troy zijn detentie niet te hebben overleefd. Samen met vaste sidekick LAPD-agent Milo Sturgis duikt Delaware in de schimmige case, en ontdekt dat er indertijd nogal wat procedurefouten zijn gemaakt die de ware toedracht rondom Kristal's dood verborgen hebben gehouden.

Kellerman's handelsmerk is als de schrandere Delaware en Sturgis hun eigen gezonde verstand de vrije loop laten, en daarna gaan speuren naar bewijs voor hun theorieën. Het betekent altijd veel denkwerk, mooie dialogen (met humor!), het verhoren van getuigen, en de (mogelijke) betrokkenen met clevere verhoormethodes informatie ontfutselen. De auteur is hier een meester in, en zijn eigen integere instelling vind je terug in het personage van Delaware. Die blijft immer binnen de grenzen van beroepsethiek, maar koestert ook een zekere fascinatie voor de kille stegen in de psyche van de mensen met wie hij bij de vele moordzaken te maken krijgt.

Inside info

Voor insiders: het was door die dark side waardoor Delaware zijn grote liefde Robin kwijt raakte. Een paar edities terug kwam er heel voorzichtig een nieuwe vlam in zijn leven, Allison. Als psycholoog verdroeg zij Delaware's duistere fascinatie, en daarom konden de Kellerman-fans zich langzaam aan haar warmen. Maar Robin is nog altijd niet verdwenen, en bovendien loopt hond Spike op zijn eind. Een goede aanleiding voor Delaware om haar op te zoeken, en met die cliffhanger sluit Kellerman weer een enerverende pageturner af.

Jonathan Kellerman - Rage
Uitgeverij Penguin Books


Bestel dit boek direct:


Rage
Jonathan Kellerman