Diner voor twee - Mike Gayle

Damesboek voor Sex and the City-adepten. Ladies, hier is eindelijk een man aan het woord zonder bindingsangst, die vrouwen begrijpt en zo heel fijn over zijn gevoel kan praten.

Perfect Dave

Muziekjournalist Dave Harding is een moderne man. 32 jaar oud, een hippe baan in de Londense mediawereld, verzot op zijn vrouw Lizzy, en net intellectueel genoeg om geen sophisticated snob te wezen. Dave is erg in contact met zijn inner self zonder spiritueel weg te zweven of om zichzelf al te serieus te nemen. Is er misschien toch ergens iets mis met Dave? Nee hoor, helemaal niets. En juist daarom haalt hij in no-time het bloed onder je nagels vandaan.

Kabbeldekabbel

Dave probeert namelijk te hard een pleaser te zijn (en ja ik hoor 'm al: 'Het is ook nooit goed.'). Edoch, er zijn grenzen aan wat een man (of vrouw, dat maakt niet uit) over zichzelf kan vertellen. En de manier waarop doet er ook toe natuurlijk. Gayle is qua stijl namelijk geen bijster spannend auteur noch is hij behept met een geestelijke bagage waarmee de lezer geprikkeld kan worden. Dit boek kabbelt voort over het leven van Dave & zijn Lizzy, en de nieuwe fase waarin ze belanden als het ouderschap voor de deur staat.

No escape

Bridget Jones, pardon, Dave is in zijn nopjes met zijn aanstaande vaderrol, en als man-van-deze-tijd loopt hij blij de Maminette in om verrukt limoengroene kruippakjes van het rek te halen en te snuffelen aan baby-spulletjes. "Wij zijn zwanger," kraait hij tot overmaat van ramp. Al dit etaleren van zijn moderne man-zijn was nog geen probleem geweest, als hij het in een kort verhaal had neergepend. Nu blijft de lezer als met een bankschroef in Dave's hoofd en leven geklemd, en er is ruim 300 pagina's geen ontsnappen aan zijn volmaakte, liefdevolle bestaan. Getver.

Mike Gayle - Diner Voor Twee
Uitgeverij Sirene.


Bestel dit boek direct:


Diner voor twee
Gayle, M.

Tip de redactie