Uitstekende thriller met wederom Irene Kelly, Burke's vaste protagonist, in de hoofdrol. Het verhaal begint in 1958, en maakt dan een sprong voorwaarts van 2 decennia.

Aangespoelde socialites

In 1958 ziet journalist Jack Corrigan 's nachts op weg naar huis na een feestje, hoe een auto door een graafmachine in een kuil in de grond wordt weggemoffeld. Voordat hij poolshoogte kan nemen, wordt hij in elkaar geslagen door onbekenden. Rond dezelfde tijd spoelen op het strand de lijken aan van de beroemde socialites Mr. and Mrs. Duchane.

Kidnapping

De Duchanes waren voor het laatst gezien op hun jacht, samen met hun dochter Kate, diens echtgenoot Todd en hun baby. Die zijn spoorloos verdwenen, terwijl de baby lijkt gekidnapt. Corrigan en zijn protégé Conn O'Connor proberen de zaak op te lossen, maar alle sporen lopen dood.

Erfgename

Totdat in 1978 de wagen wordt opgegraven, waarin de stoffelijke overschotten van Kate en Todd blijken te zitten. Irene Kelly is inmiddels tegen de vermoedelijke Duchane erfgename aangelopen. Als zij samen bijna bij de oplossing van de misdaad lijken te komen, wordt er een aanslag op hen gepleegd.

Voortreffelijk

Dit is Burke's beste tot nu toe (lees Goodnight Irene, de voortreffelijke thriller waarin Burke dit personage voor het eerst opvoert). Het eerste gedeelte van Bloodlines is geschreven in derde persoon enkelvoud, vanaf 1978 gaat het boek verder in de ik-vorm vanuit Irene's gezichtspunt. En ze is leuk, die Irene. Een schrandere meid, die niet te bleu is om risico's te lopen: ook al kost die drang om de waarheid boven tafel te krijgen haar bijna haar leven.

Bloodlines, Jan Burke
Uitgeverij: Nilsson & Lamm