Het nieuwe boek van Terry Richardson toont een zachtere kant van de controversiële fotograaf.
 

Dat meldt Page Six. Skinny verschijnt tijdens New York Fashion Week in september. De naam verwijst naar de vriendin en assistent van Richardson, Alex Bolotow, met wie hij vijf maanden geleden een tweeling kreeg. 

Het boek, dat wordt omschreven als 'een liefdesverhaal en een levensverhaal' tussen Richardson en Bolotow bevat foto's van Bolotow die haar kinderen borstvoeding geeft, zwemt, op de bank hangt met haar hond en zwanger een flipperkast speelt in ondergoed en een zonnebril.

Het is niet de eerste keer dat ze model staat voor de fotograaf. In de boeken Terryworld en Kibosh staan explicietere foto's van de 33-jarige. Zo is Bolotow in Kibosh naar eigen idee vastgelegd in een afvalbak, terwijl ze naakt Richardson oraal bevredigt. Met lippenstift staat het woord 'slet' op haar voorhoofd geschreven. 

Aanranding

Richardson kwam onder vuur te liggen in 2014 nadat verschillende modellen hem beschuldigden van aanranding. Bolostow sprak destijds haar steun voor hem uit en noemde de aantijgingen 'laf' en 'oneerlijk'.  

Het boek zal verschijnen in een gelimiteerde oplage van duizend stuks.