Grace Jones is van mening dat veel popsterren haar hebben gekopieerd. Bovendien zijn veel muzikanten te trendvolgend.

Dat schrijft de zangeres in haar boek I’ll Never Write My Memoirs, waaruit Time Out een voorproefje mocht publiceren.

"Mensen zeggen: volg die en die trend. Dat zie je veel op dit moment: wees als Sasha Fierce. Wees als Miley Cyrus. Wees als Rihanna. Wees als Lady Gaga. Wees als Rita Ora en Sia. Wees als Madonna", zo schrijft de 67-jarige zangeres, die zichzelf terugziet in veel van de popsterren.

"Ik ben al zoveel gekopieerd door die mensen die een fortuin hebben verdiend, dat mensen denken dat ik rijk ben." Maar het ging Jones niet om commercieel succes: "Ik deed dingen voor de opwinding, de uitdaging en het feit dat het nieuw was. Niet voor het geld. Vaak was ik de eerste, maar niet de begunstigde partij."

Weinig fantasie

De van oorsprong Jamaicaanse zangeres vindt dat de huidige generatie popartiesten maar weinig fantasie heeft. 

"Ze kleden zich alsof ze van de status quo af willen. Maar het dragen van die kleding, trekken van die gezichten, laten zien van die tatoeages en borsten, zingen op die spastische beats: dat is nu de status quo. Als dat is wat je wilt, prima, maar het is een doodlopende weg."

Zelf baart Jones nog steeds opzien. Vorige maand verscheen ze met bodypaint en ontblote borsten op het podium tijdens een liefdadigheidsfestival.