De succesvolle SBS-serie Bureau Raampoort wordt nu ook een boekenserie. Het eerste deel in de reeks, geschreven door Simon de Waal, ligt volgende week in de winkels. 

Dat heeft de uitgeverij zaterdag gemeld.

Bureau Raampoort komt voort uit de succesvolle reeks De Waal en Baantjer. Hiervan verschenen twaalf delen, die De Waal in het begin met zijn collega Appie Baantjer schreef. Baantjer overleed in 2010.

"Ik zag sowieso al op tegen deel 13", vertelt De Waal. "Dat is nooit een goed getal. Het begin van de tv-serie leek me een prima gelegenheid om onder een nieuwe naam opnieuw te beginnen."

Serie

SBS maakte vorig jaar een pilot van Bureau Raampoort, met in de hoofdrollen Thomas Acda en Tim Haars. Deze werd zo goed bekeken dat de zender een volledige serie heeft besteld. Deze gaat 28 september van start.

In het eerste boek van Bureau Raampoort worden hoofdpersonen Van Opperdoes en Holm geconfronteerd met een lijk onder de spoorbrug bij de Korte Prinsengracht. Alles wijst op een afrekening in het criminele circuit, maar als de vriendin van het slachtoffer wordt ontvoerd, blijkt de zoektocht naar de dader ingewikkelder dan verwacht.