Het muzikale kijk- en luisterboek dat schrijfster Anke Kuypers en Nijntje-actrice Eva Poppink (foto) vorig jaar maakten, gaat als voorstelling het theater in. 

Het project, Schildpad zoekt een huis, wordt een vertelvoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar.

Het stuk wordt in diverse varianten opgevoerd: zonder orkest, met een klein aantal musici en met een groot symfonieorkest. Dat heeft impresariaat Buro Bannink zaterdag bekendgemaakt.

Het stuk is onder meer al te zien op 14 maart in Apeldoorn, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Theater Orpheus. Het muzikale kijk- en luisterboek voor kinderen vanaf 2 jaar vertelt over een schildpad die in een storm zijn schild kwijtraakt en op zoek moet gaan naar een nieuw huis.

Soundtrack

Componist Mark Kuypers maakte speciaal voor het boek een soundtrack die beluisterd kan worden tijdens het lezen. Deze muziek is ook de basis voor de theaterversie.

Eva Poppink is vooral bekend als actrice in de Nijntje-musicals, een rol die zij jarenlang speelde. Ook heeft zij haar sporen verdiend als illustratrice. Anke Kuypers is afgestudeerd aan de Pabo en de Frank Sanders Akademie en werkt het liefst op het snijvlak van theater en educatie.

Musicals

Mark Kuypers was director bij diverse musicals, waaronder Hij gelooft in mij en Moeder ik wil bij de revue. Ook componeerde hij voor Albert Verlinde en Marco Borsato de WarChild-musical.