Boer Jos Sloot van het programma Boer Zoekt Vrouw brengt een eigen boek uit. "Men heeft het idee dat het allemaal maar mooi en leuk is op een boederij."

Dat vertelt hij aan AD.

"Iedereen denkt altijd maar dat boeren stikken van het geld. Ik vond dat ze de andere kant ook maar eens moesten weten."

Sloot werd benaderd door Uitgeverij FC Klap met de vraag of hij een boek wilde schrijven. In Boer Jos, De Dood of de Gladiolen schrijft hij over zijn jeugd, zijn eerste huwelijk, zijn dochters, zijn gescharrel met andere vrouwen, Boer zoekt Vrouw, de strubbelingen van het samenvoegen van twee gezinnen en zijn bedrijf.

Strontgek

De boer is al vijf jaar samen met Dycke, die hij leerde kennen tijdens zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw. Sloot vertelt dat ze nog altijd "strontgek" op elkaar zijn. In zijn boek schrijft hij dat hij zelfs zittend voor haar is gaan plassen.

Sloot is het gelukkigst als hij en Dycke lekker uitwaaien aan het strand. "Of het bos in gaan met de honden. Maar eigenlijk vooral als we samen aan de keukentafel zitten en de dag doornemen. Ook als het een minder leuke dag was."

De Dood of de Gladiolen ligt vanaf donderdag in winkel.