DIT BERICHT BEVAT SPOILERS - George R.R. Martin had aanvankelijk een ander plot voor zijn boekenreeks A Song of Ice and Fire, de basis voor de televisieserie Game of Thrones, voor ogen.

Op internet zijn foto's te zien van een brief die Martin in 1993 naar uitgever Harper Collins stuurde, schrijft E!. De uitgever dacht dat de beelden niet meer te zien zouden zijn, maar had het bij het verkeerde eind.

In de brief licht de schrijver zijn, oorspronkelijk als trilogie bedoelde, verhaal toe en het blijkt dat hij aanvankelijk een andere richting met zijn plot op wilde gaan.

Zo leek het de bedoeling te zijn dat de vijf personages Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Arya Stark, Bran Stark en Jon Snow tot het einde van de verhaallijn in leven zouden blijven. 

Sansa Stark

Ook zou Sansa Stark het kind van Joffrey baren en hun gemeenschap voortrekken in plaats van haar eigen familie. 

Daarnaast vond Martin het een goed idee om Joffrey door Tyrion te laten doden, zodat Jaime koning wordt na een lange slachtpartij die alle troonopvolgers vernietigt.

In april begint het vijfde seizoen van de serie, waarin ook Carice van Houten en Michiel Huisman wederom een grote rol spelen.