De uitgestelde documentaire Reinventing the Royals over prins Charles komt alsnog uit. Tegelijkertijd verschijnt deze maand ook een omstreden biografie over de Britse prins.

Dat melden zowel de BBC als Daily Mail dinsdag.

De Britse publieke omroep had eind december besloten om de documentaire uit te stellen, mede doordat de omroep een brief van de vertegenwoordigers van de prins had gekregen. De documentaire Reinventing the Royals gaat over de tijd na de dood van prinses Diana, oud-echtgenote van de Britse kroonprins en moeder van zijn kinderen.

Charles moest na haar dood in 1997 zijn imago sterk verbeteren, en huurde daarom spindoctor Mark Bolland in. De documentaire gaat onder andere over Bolland, en daar is de prins naar verluidt niet blij mee.

Opgelost

Een woordvoerder van de BBC laat weten dat de problemen zijn 'opgelost'. Het eerste deel van de documentaire wordt op 19 februari uitgezonden.

Volgens de omroep is de documentaire inhoudelijk niet veranderd. Ook is nu bekend geworden dat in de documentaire de relatie tussen de prins en zijn jongste zoon Harry na de dood van Diana wordt uitgelicht.

Biografie

Voor prins Charles wordt februari een roerige maand. Op 5 februari verschijnt in Engeland de biografie Charles: The Heart of a King. Het boek gaat onder andere over de (in 2011 overleden) voor misbruik veroordeelde oud-BBC-presentator Jimmy Savile, die adviseur van de prins zou zijn geweest.

De twee raakten in de jaren zeventig bevriend. In de jaren tachtig en negentig heeft de Britse prins naar verluidt Savile vaak om advies gevraagd. Daarnaast zou in de biografie staan dat prins Charles absoluut tegen het verkopen van wapens in het Midden-Oosten is.

The Telegraph heeft ondertussen de biografie al gerecenseerd. De krant is van mening dat de biografie inderdaad met nieuwe feiten komt, maar laakt wel de wijze van argumenteren in het boek.