Harper Lee, de auteur van To Kill a Mockingbird (Spaar de Spotvogel), komt dit jaar met een nieuw boek. Dat is vijftig jaar nadat haar bestseller werd gepubliceerd.

Het boek moet in juli verschijnen, meldt het persbureau AP dinsdag. 

Het gaat om het verhaal Go set a Watchman, dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw door Lee werd geschreven, maar nooit werd uitgegeven.

De eerste druk zou twee miljoen exemplaren bevatten. Het boek, bestaande uit 304 pagina's, is in wezen een vervolg op To Kill a Mockingbird, al werd het verhaal eerder afgerond. 

Ouder

Go set a Watchman gaat over het hoofdpersonage uit To Kill a Mockingbird, maar beschrijft haar ervaringen op latere leeftijd. To Kill a Mockingbird werd verfilmd, met een hoofdrol voor Gergory Peck (foto). 

Auteur Lee was ervan uitgegaan dat Go Set a Watchman verloren was gegaan. ''Ik was een beginnend schrijfster, dus deed ik wat me gezegd werd. Ik had me niet gerealiseerd dat het bewaard is gebleven, dus ik was verrast en blij dat mijn goede vriendin en advocate Tonja Carter het ontdekte'', zegt ze in The New York Times.

Het nieuwe werk wordt uitgegeven in een oplage van 2 miljoen stuks.