De Nederlandse modeblogger Anna Nooshin brengt in april haar eerste boek op de markt. "Het is bedoeld voor alle vrouwen die op dit moment in een periode zitten waarbij ze denken: is dit alles?"

"Het is mijn persoonlijke verhaal. Ik heb niet echt een conventionele jeugd gehad. De dingen die ik heb geleerd, wilde ik verwerken in een persoonlijke inspiratiegids", zegt Nooshin tegen NU.nl.

Anna kwam op 7-jarige leeftijd als vluchteling vanuit Iran naar Nederland. Ze heeft haar jeugd in asielzoekerscentra doorgebracht terwijl ze naar een Nederlandse middelbare school ging.

Het boek, genaamd On Top, geeft tips aan vrouwen die erover denken om een onderneming te starten. De 28-jarige Nooshin startte in 2011 haar lifestylewebsite NSMBL.nl, nu één van de grootste lifestyle websites in Nederland.

In 3,5 jaar tijd heeft de blogger ruim 109 duizend volgers op Instagram en bezoeken gemiddeld anderhalf miljoen unieke bezoekers haar site in de maand. Een aantal weken terug werd Nooshin tweede bij de STYLIGHT Fashion Influencer Awards, een prestigieuze bloggerprijs in Berlijn.

Metafoor

"De titel On Top is metaforisch bedoeld, ik denk niet dat ik aan de top sta", stelt Nooshin. "Ik wil wereldse vrouwen inspireren alles uit zichzelf te halen, zonder al te zweverig over te komen."

De blogger heeft het boek zelf geschreven. "Ik had natuurlijk een ghostwriter in kunnen huren, dan waren de zinnen misschien een stuk grappiger geweest, maar ik wilde dit project echt persoonlijk maken. Ik geef een kijkje in het online zakenleven en de  Nederlandse modewereld. Ik ben niet bang om mezelf af en toe belachelijk te maken."

On Top verschijnt op 23 april bij uitgeverij Unieboek het Spectrum voor de prijs van 19,99 euro. Het boek is bij alle (online) boekhandels te reserveren.