Michel van Egmond is bezig met een boek over de strijd achter de schermen bij het televisieprogramma Voetbal International. Het boek krijgt de titel Topshow.

Dat laat de succesvolle schrijver donderdag weten aan Quote.

Van Egmond was maandag in Gouda om op de redactie van het tijdschrift Voetbal International te praten over de rol van het blad bij de gelijknamige voetbalshow.

De VI-redactie, waar hijzelf jaren heeft gewerkt, had toen net besloten om elke vorm van samenwerking met het RTL-programma te verbreken.

Boter

Zo vond Van Egmond eindelijk het plot waar hij naar op zoek was. "Ik viel met mijn neus in de boter", zegt de oud-eindredacteur van het praatprogramma. Hij had geen idee dat de boel zou escaleren. "Dat er wat speelde was duidelijk, maar dat het maandag tot een uitbarsting zou komen, kon ik niet vermoeden."

Van Egmond schreef eerder bestsellers over oud-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft. In het boek Gijp (2012) kwam de depressie van de oud voetballer aan bod, in Kieft (2014) stonden onthullingen over de cocaïneverslaving van Wim Kieft.