Paul Simon heeft toestemming gegeven voor een boek over zijn leven. Schrijver en muziekcriticus Robert Hilburn schrijft de biografie over de 73-jarige zanger. 

Dat heeft uitgeverij Simon & Schuster dinsdag bekendgemaakt.

Wanneer het nog titelloze boek moet verschijnen is nog niet duidelijk. "Ik heb er serieus over nagedacht om zelf mijn memoires te schrijven, maar ik besteed mijn tijd liever aan het maken van muziek, dat nog altijd mijn volledige aandacht nodig heeft", laat Simon weten in een verklaring.

"Ik ben ervan overtuigd dat Robert Hilburn een inzichtelijk boek schrijft. Ik heb genoten van zijn biografie van Johnny Cash en ik denk dat hij mijn verhaal goed zal vertellen."

Hilburn kent Simon al sinds de jaren zeventig en laat weten dat de biografie een 'aangrijpend en inspirerend portret' van een artiest wordt. De schrijver, die ook een boek over John Lennon schreef, zegt daarnaast dat de biografie gaat over onder meer 'de afwijzingen, twijfels en het writer's block waar veel artiesten mee worstelen'.

Simon werd in 1965 bekend toen hij samen met Art Garfunkel als duo een hit had met het liedje The Sound of Silence. Samen met Garfunkel bracht hij vijf studioplaten uit. Ook solo had Simon succes. Zo scoorde hij hits als You Can Call Me Al, Mother and Child Reunion en The Boy in the Bubble.