Het boek De kraamhulp van schrijfster Esther Verhoef is zondagmiddag uitgeroepen tot beste thriller van 2014.

Zij kreeg daarvoor de Hebban Crimezone Award uitgereikt. Het boek Ik ben Pelgrim van haar Australische collega Terry Hayes werd uitgeroepen tot beste buitenlandse thriller.

De publieksprijzen werden zondag uitgereikt tijdens het Nederlands Thriller-festival in Zoetermeer. Het is de derde maal dat Verhoef de prijs heeft gewonnen.

Fans van spannende boeken konden een maand lang stemmen op de website Hebban.nl. Onder de andere kandidaten bevonden zich debutant Inge Ipenburg, Karin Slaughter, Simone van der Vlugt en Anna Levander.

Wreed

De bekroning voor beste 'young adult thriller' ging naar het boek Wreed van Mel Wallis de Vries. De beste fantasyroman was volgens de stemmers Het boek des levens van de Amerikaanse historica Deborah Harkness.

De Beste Thriller van het Jaar Verkiezing werd voor het eerst in 2002 georganiseerd. Toen won het Britse schrijversduo Nicci French met De bewoonde wereld.

Vorig jaar won bestsellerauteur Karin Slaughter voor de vierde keer de Crimezone Award. Er werden dit jaar meer dan 16.000 stemmen uitgebracht.