Bastiaan Ragas werkt aan drie nieuwe boeken. Zijn volgende boek Huisje, boompje, buikje ligt in het voorjaar in de winkels, meldt Bruna Uitgevers. Bastiaan tekende donderdag een contract met de uitgeverij.

''Bastiaan Ragas is een schrijver die goed past bij onze uitgeverij'', zegt uitgever Joos van den Ossenblok.

''Bastiaan verwoordt in zijn boeken belangrijke, herkenbare onderwerpen op humoristische wijze, én is ervaringsdeskundige. Daarom spreken zijn boeken veel mensen aan. Ik ben heel blij met de voortzetting van onze vruchtbare samenwerking.''

Veertiger

In zijn nieuwe boek beschrijft Bastiaan op komische en openhartige wijze het leven als veertiger met al het mooie én ongemakkelijke wat daarbij komt kijken.

Ragas: ''Ben nu in de veertig. En ja, het plaatje is 'compleet' en dat is schrikken… Huisje, boompje... buikje. Als ik niet oppas verzandt mijn leven in veertigersvet en ouderraadcommissies, en word ik een ouwe lul 2.0. Alles komt uiteindelijk goed, denk ik. Want zolang ik nog geen racefiets heb gekocht, zit ik niet in een midlifecrisis.''

Ragas schreef eerder de boeken Maar je krijgt er wel heel veel voor terug en Papa is heel even aan de telefoon, waarvan meer dan 40.000 exemplaren zijn verkocht. Op dit moment is het door hem geproduceerde theaterstuk Alles went behalve een vent, met Joke Bruijs en Gerard Cox, in de Nederlandse theaters te zien.

Volgend jaar presenteert hij met zijn vrouw Tooske een programma voor de EO, waarin de twee koppels met relatieproblemen gaan helpen.