Actrice en schrijfster Inge Ipenburg is met haar debuut Het Gerecht één van de genomineerden voor de Hebban Crimezone Award voor de beste Thriller van het Jaar.

Zij staat op een shortlist van vijf titels die is overgebleven nadat lezers hun keuze hadden gemaakt uit een lijst van zestig titels die het afgelopen jaar zijn verschenen.

De andere genomineerden voor de publieksprijs zijn De kraamhulp van Esther Verhoef, Zielloos van Corine Hartman, Nobody van Marelle Boersma en Heller van Michael Berg.

Verhoef won het beeldje overigens al twee keer eerder. De prijzen worden zondag 26 oktober voor de twaalfde keer uitgereikt.

Fantasyboek

Behalve de prijs voor beste thriller worden ook bekroningen uitgereikt voor beste 'young adult'-thriller en beste fantasyboek van het jaar.

Op de shortlist van de categorie 'young adult' staan Mel Wallis de Vries met Wreed (die al een keer won), Verdoofd van Cis Meijer, Wat als van Danielle Bakhuis, De kick van Helen Vreeswijk en Geraakt van Margje Woodrow.

Daarnaast is er een prijs voor het beste Nederlandstalige fantasyboek van het jaar.

De verkiezing van beste thriller van het jaar vond voor het eerst plaats in 2002. Vorige jaar ging de prijs naar schrijfster Karin Slaughter. Zij won haar vierde beeldje voor het boek Stille zonde.