Het boek De A van Abeltje van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. Het is het vijfde jeugdboek van de schrijfster waar een filmbewerking van wordt gemaakt.

Dat heeft distributeur A-Film dinsdag gemeld.

Het is de bedoeling dat de film eind 2015 in de bioscopen te zien is. De A van Abeltje is het vervolg op het boek Abeltje, over een liftjongen die met zijn lift verre reizen onderneemt.

In het tweede deel werkt Abeltje als goochelaar in het circus en komt hij in de problemen als hij per ongeluk zijn vriendinnetje Laura weg tovert.

De eerste Abeltje was in 1998 de eerste bioscoopbewerking van een Schmidt-boek en trok bijna een miljoen bezoekers. Het is nog niet bekend wie De A van Abeltje gaat regisseren.

Het wordt de eerste Schmidt-film die niet is geproduceerd door Burny Bos. De productie is in handen van Hans de Weers (Antonia) en Daniëlle Guirguis.

In november gaat eerst nog de film Wiplala draaien, die overigens wel door Burny Bos is gemaakt. Ook gaat binnenkort het toneelstuk Annie M.G. op Soestdijk in première, over een eenakter die zij in 1958 schreef voor de toneelclub van toenmalig koningin Juliana.