Uitgeverij Luitingh-Sijthoff waarschuwt lezers voor een niet-bestaand evenement rond de populaire Amerikaanse thrillerschrijver Stephen King.

Op de website Meetyourwriter.nl staat te lezen dat de bestsellerauteur vrijdagavond zijn opwachting maakt op een geheime locatie in Haarlem.

Voor 195 euro kunnen mensen deelnemen aan een schrijfworkshop. Aanmelden kan via een mailadres. ''Leer hoe je je eigen bestseller thriller schrijft'', meldt de site. ''Schud de hand van de meester zelf, ga in discussie en laat je favoriete King signeren.''

''De auteur zal niet in Haarlem aanwezig zijn en heeft niets te maken met het aangekondigde evenement'', aldus de uitgever, die zegt dat lezingen, workshops en andere activiteiten altijd worden gecommuniceerd via haar eigen website, Facebookpagina, Twitteraccount en nieuwsbrief.

Meetyourwriter.nl stelt op zijn website ''een nieuw experimenteel concept'' te zijn om beroemde schrijvers en hun leespubliek bij elkaar te brengen.

Dan Brown

Na King zijn er sessies gepland met Karin Slaughter, Brett Easton Ellis en Dan Brown, meldt de site. Ook van een activiteit met Dan Brown is volgens Luitingh-Sijthoff geen sprake. De uitgeverij in Amsterdam brengt in Nederland vertalingen uit van boeken van beide Amerikaanse schrijvers.

Het is onduidelijk wie achter Meetyourwriter.nl zit.