Utrecht staat zondag in het teken van het jaarlijkse boekenfestival Manuscripta. Op het lezersevenement zijn meer dan vijftig auteurs van de partij voor lezingen, interviews en handtekeningensessies. 

Schrijvers als Jill Mansell en John Boyne worden er geïnterviewd, maar ook bekende Nederlanders als Humberto Tan en Daphne Bunskoek maken hun opwachting

Tijdens Manuscripta kunnen lezers boekpresentaties, lezingen, interviews en signeersessies bijwonen. Ook wordt de Europese Literatuurprijs uitgereikt aan de Franse schrijver Jérôme Ferrari. De presentatie van de uitreiking is in handen van Bunskoek.

Manuscripta wordt gehouden rond het stadhuis van Utrecht. Met het festival wordt jaarlijks het boekenseizoen geopend. Voorheen was dat altijd in Amsterdam, maar sinds dit jaar telkens in een andere stad.

Daarnaast zijn op honderd locaties in de stad concerten, tentoonstellingen en voorstellingen te zien. In het kader van het Uitfeest staat de Neude de hele zondag in het teken van dans.

Op het Stadhuisplein staat Giel Beelen met een podium voor jong talent. De dag wordt afgesloten op het Stadhuisplein met de vertoning van de komedie Bro's before Ho's in de openlucht. ​