Voor Xenia Kasper is het schrijven van gruwelijke misdaadromans niet meer dan een mooie bijkomstigheid. Het managen van sterren als Linda de Mol, Bridget Maasland en Yolanthe Sneijder-Cabau is haar hoofdtaak.

"Mijn werk gaat altijd voor", zegt Kasper dinsdag in Metro. "Ik kan toch niet tegen Yolanthe, Linda of Bridget zeggen: ik ben nu drie weken een boek aan het schrijven, los het nu zelf maar op?"

"Als ik die instelling had gehad, was mijn carrière als manager snel beëindigd", gaat Kasper verder. Haar cliënten zijn in variërende mate in haar boeken geïnteresseerd.

"Zowel Linda als Bridget is een trouwe lezer en ik hecht ontzettend aan hun mening. Yolanthe is pas net geconfronteerd met mijn hobby. Ik weet niet of Linda minder benieuwd is dan Bridget."

Peter R. de Vries

Toch willen de dames graag dat Kasper zich met haar managementtaken bezighoudt, denkt ze. "Het is in ieder geval niet zo dat ze na een boek meteen zeggen: kom op, laat je managementtaken liggen en schrijf vooral verder. Dat zou ik op zijn minst opmerkelijk vinden. Hoezo hebben jullie mij niet meer nodig?"

Kaspers nieuwste boek, Nemesis, ligt sinds kort in de winkel. Ze liet zich vooral inspireren door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. "Ik vond de programma's van Peter R. de Vries altijd heel erg indrukwekkend en meeslepend", vertelt Kasper.

"De manier waarop hij zaken aanpakt is ontzettend aansprekend. Voor het boek heb ik hem niet geïnterviewd hoor, ik ben puur afgegaan op hoe hij overkomt op televisie."