Xenia Kasper, manager van Linda de Mol en Bridget Maasland, jaagt bekende Nederlanders de stuipen op het lijf met haar nieuwe thriller Nemesis.

Bridget Maasland, die vaak na haar werk nog een paar pagina's verslond, kreeg nachtmerries toen ze het boek las van haar manager.

"Ik heb haar aangeraden de laatste honderd pagina's niet meer 's nachts te lezen", vertelt Kasper.

Ook is het volgens Kasper beter haar pennenvrucht niet alleen te lezen. "Yolanthe leest het denk ik niet als Wesley niet thuis is", zegt de manager van de voetbalvrouw.

"Het is geen fijn boek om te lezen als je alleen bent." Sneijder-Cabau heeft nog geen slapeloze nachten gehad van de verhalen van haar manager. "Ik ben nog niet zo ver, maar dacht wel: wow, dit is echt heftig. Wat ze schrijft is ook luguber en choquerend."

Bijzonder

Nemesis, het zesde boek van Kasper, gaat over een misdaadjournaliste die op zoek gaat naar een meisje dat is verdwenen in 't Gooi.

Dat het spannende verhaal zich afspeelt in 't Gooi, maakt het boek voor Linda de Mol extra eng. "Ik denk dat het sowieso beter is het overdag, als de zon schijnt te lezen. Of als er veel mensen bij je in de kamer zitten."

Voor De Mol, die al ruim twintig jaar samenwerkt met Kasper, is het bijzonder om een hele andere kant van haar manager en vriendin te zien.

"Wat ze verzint is echt heel gruwelijk en dat vind ik wel grappig. Deze kant van haar heb ik nooit eerder gezien. Ik ben nu bij het stuk waar de beugel van het kind wordt gevonden in een forelkwekerij. Dan denk ik: hoe verzin je zoiets? Maar het zit kennelijk toch in haar. En ze heeft er heel veel plezier in om dat soort dingen op te schrijven."