Het wordt voor George R.R. Martin steeds makkelijk om personages in zijn Het Lied van IJs en Vuur-boeken te doden. De schrijver van de populaire reeks heeft het verhaal nu zo samengesteld, dat niet hele onderdelen wegvallen als er iemand dood gaat.

Dat heeft hij volgens verschillende media verteld tijdens een persconferentie in Londen.

De populaire boekenreeks, die in Nederland Het Lied van IJs en Vuur heet, telt inmiddels vijf boeken. Martin werkt momenteel aan de laatste twee delen van de serie, waarop ook de tv-serie Game of Thrones is gebaseerd.

"Ik heb een groot aantal belangrijke personages tussen wie ik het verhaal laat gaan en dat zorgt ervoor dat het lastiger is om zomaar één van hen te doden", aldus de schrijver.

"Soms focus ik me voor een hele tijd maar op één personage om iets te vertellen en als ik die dan zou doden, is dat hele deel van het verhaal meteen weg."

Maar, nu de personages steeds dichter bij elkaar komen, wordt het voor de schrijver steeds makkelijker om afscheid te nemen van een aantal belangrijke personen.

"Ze waren ooit eens allemaal bij elkaar, al die verhalen en personages, maar ze zijn allemaal hun eigen weg gegaan. En nu komen ze allemaal weer bij elkaar. Dat geeft me veel meer flexibiliteit in wie er nu dood gaat."

Martin vertelt daarbij niet wie er nu dood zullen gaan in de boekenreeks.