Alber Elbaz, de hoofdontwerper van Lanvin, creëert altijd opvallende etalages voor de flagship store van het Franse modehuis in Parijs. Tweehonderd etalages zijn nu te zien in een nieuw boek. 

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Het nieuwe boek, dat wordt uitgegeven door uitgeverij Rizzoli, is getiteld Lanvin: I Love You en bevat tweehonderd foto's van door Elbaz ontworpen etalages. Het boek komt in oktober op de markt.

De ontwerper stelde zelf het boek samen. Hij bekeek honderden foto’s die zijn gemaakt door professionele fotografen, personeel van Lanvin en vrienden. Een aantal foto's voorzag hij van een bijschrift. 

Vrachtwagen

De meeste afgebeelde etalages zijn van de flagship store van het modehuis aan de Rue du Faubourg-Saint Honoré in Parijs. Daarnaast worden ook een aantal presentaties voor diverse publiciteitsevenementen afgebeeld. 

Elbaz richtte etalages in met kunstwerken, een oude vrachtwagen, balen hooi en muziekinstrumenten die van conservenblikjes zijn gemaakt. Daarnaast werkte hij met verf en spiegels. 

"Als ik een etalage inricht begin ik niet met een rode jas of een witte jurk", zo schrijft Elbaz in het voorwoord van het boek. "Ik begin met een  droom, een verhaal of een schets. Een etalage is de meest directe manier om te communiceren met mensen."