Meer dan 55 schrijvers maken 7 september in Utrecht hun opwachting op Manuscripta, de traditionele opening van het boekenseizoen. 

Onder hen zijn Adriaan van Dis, Thomas Heerma van Voss, Isa Hoes, Jan Mulder en Joris Luyendijk, liet de stichting CPNB donderdag weten. Luyendijk komt in het najaar met zijn boek over de financiële wereld waarin hij 2 jaar lang was ondergedompeld.

Denis Westhoff, de zoon van de succesvolle Franse schrijfster Françoise Sagan (1935-2004), bekend van de roman Bonjour tristesse, gaat in op het boek dat hij over zijn moeder schreef. Na haar dood nam hij de miljoenenschuld die ze achterliet over en vocht voor haar literaire nalatenschap.

De zevende editie van Manuscripta valt samen met het Utrechts Uitfeest op zondag 7 september. Op podia in en rondom het stadhuis van de Domstad presenteren schrijvers hun nieuwe boeken en worden ze geïnterviewd. Daaromheen is een schrijversmarkt waar auteurs hun boeken signeren. Het evenement is gratis toegankelijk.

Het boekenfestival is dit jaar voor het eerst in Utrecht. De afgelopen jaren was Amsterdam het toneel voor het boekenfestijn, maar sinds dit jaar is Manuscripta een reizend festival. De komende jaren zal het boekenseizoen telkens in een andere stad openen.