Donna Tartt heeft toch besloten de filmrechten van haar boek Het Puttertje te verkopen aan filmmaatschappij Warner Bros. 

Dat schrijft de Amerikaanse krant The Los Angeles Times. Warner Bros aasde al langer op de filmrechten, maar Tartt was aanvankelijk terughoudend. Ratpac Entertainment van regisseur Brett Ratner produceert de film.

Tartt staat bekend als perfectionist en twijfelde of haar boek verfilmd zou moeten worden. De Amerikaanse werkt tien jaar aan haar boeken. De 50-jarige Tartt won dit jaar de Pulitzerprijs voor haar derde roman, Het Puttertje.

Het meer dan negenhonderd pagina's tellende boek gaat over een 13-jarige jongen die zijn moeder verliest bij een terreuraanslag in het Metropolitan Museum of Art in New York. Hij steelt tijdens de aanslag Het Puttertje, het kleine schilderij van Carel Fabritius, dat hij de rest van zijn leven bij zich houdt.

Warner Bros was al weken bezig de filmrechten van het boek te verwerven. Hoeveel geld de filmmaatschappij betaalt is niet bekendgemaakt. De filmrechten van Tartts debuutroman De Verborgen Geschiedenis uit 1992 werden wel verkocht, maar een film werd nooit gemaakt.