Manon Sikkel is twee keer genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014. 

De schrijfster maakt zowel kans in de categorie 6 tot 9 jaar als in de leeftijdsgroep 10 tot 12 jaar met respectievelijk Elvis Watt en Heartbreak Hotel door IzzyLove, blijkt uit de woensdag gepubliceerde shortlist. Sikkel won de prijs vorig jaar ook al.

Ook de andere winnaar van vorig jaar, Geronimo Stilton, is weer genomineerd. De muis die in zijn boeken zowel hoofdrolspeler is als schrijver, won vorig jaar in de categorie 6 tot 9 jaar met een boek uit de Fantasia-reeks. De opvolger, Fantasia VIII, maakt nu kans op de boekenprijs.

Onder de genomineerden is ook Paul van Loon, die de kinderjuryprijs tot dusverre met tien keer het vaakst won. Hij is dit jaar genomineerd met zijn boek Weerwolfhooikoorts.

De shortlist is samengesteld door kinderen. Ze konden de afgelopen maanden stemmen op hun favoriete kinderboeken. De jury gaat de boeken nu lezen en maakt volgende maand wie de winnaars zijn. Dat gebeurt tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De Nederlandse Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Vorig jaar brachten ruim dertigduizend kinderen hun stem uit.