Een Spaans team gaat op zoek naar de overblijfselen van schrijver Miguel de Cervantes. De zestiende-eeuwse schrijver is de auteur van het beroemde werk Don Quichot van La Mancha

Hij wordt gezien als een van de grootste schrijvers van Spanje. Het onderzoek start maandag.

Cervantes stierf in 1616 op 69-jarige leeftijd en werd begraven bij de kleine kloosterkerk El Convento de las Trinitarias in Madrid's oude wijk Barrio de las Letras. Waar hij precies ligt, is niet bekend. 

Dit onderzoek moet de overblijfselen terugvinden zodat hij opnieuw kan worden begraven, dit keer met een grafsteen erbij.

Vijf mensen

De operatie gaat zo'n honderdduizend euro kosten. Het onderzoek bestaat uit drie fases en duurt ongeveer tot eind dit jaar. Veel botten hoeft het team niet te onderzoeken. In totaal liggen er vijf mensen begraven bij het klooster volgens Fernando Prado, de historicus die verantwoordelijk is voor het project.

Cervantes schreef zijn boek De Vernuftige Edelman Don Quichot van La Mancha in 1605. Het tweede deel kwam in 1615. Het boek vertelt de komische reisavonturen van de oude edelman Don Quichot die denkt dat hij een dolende ridder is.

Het boek is een van de eerste geschreven romans in een moderne Europese taal en was ook het eerste boek dat de draak stak met de klassieke ridderromans uit die tijd.