Quentin Tarantino gaat een voordracht van zijn uitgelekte westernscenario The Hateful Eight regisseren.

Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Begin dit jaar lekte het scenario uit, waarna Tarantino besloot de film niet meer te willen maken. Daarna kondigde hij aan het script alleen in boekvorm uit te brengen.

Tarantino werd jaren geleden al eens benaderd door filmproducent Elvis Mitchell, die met acteur Jason Reitman voorleessessies organiseert van scripts van filmklassiekers als Ghostbusters en Reservoir Dogs. Hij vroeg Tarantino eens in te vallen voor Reitman, maar de regisseur bedankte voor de eer.

"Ik moest even bijkomen, opstaan en mezelf afstoffen", grapt Mitchell over het telefoongesprek waarin Tarantino hem vroeg of hij The Hateful Eight kon laten voorlezen. "Meteen daarna zei ik: ja hoor, ik denk dat ik dat wel in mijn agenda kan passen."

Christoph Waltz

Tarantino is nog op zoek naar acteurs. Voor de film was hij al in gesprek met acteurs als Christoph Waltz, Michael Madsen, Bruce Dern en Tim Roth. Het valt te bezien of hij hen weet te strikken voor een eenmalige voorleessessie. Ook is nog onzeker of Tarantino zelf een rolletje voor zijn rekening neemt, net als in veel van zijn films.

Kaartjes voor het evenement op 24 april in het Los Angeles County Museum of Art kosten tweehonderd dollar. Ondanks de stevige prijs verwacht het museum een stormloop. En hoewel het scenario al lang en breed op internet staat, wordt de beveiliging streng. Zo moet alle opnameapparatuur zoals mobiele telefoons van tevoren worden ingeleverd.