Actrices Carice van Houten en Halina Reijn maken met hun succesboek Antiglamour kans op de Gouden Tulp, de prijs die een jury van boekverkopers elk jaar toekent aan het beste non-fictieboek van het jaar.

In Antiglamour schetsen de twee vriendinnen een openhartig beeld van hun leven, hun carriere en elkaar.

De bekentenissen hebben de vorm van een persoonlijk stijlboek, vol beautytips, favoriete adresjes en zelfgeschreven commentaren.

Het boek kreeg veel lovende recensies, al was er ook kritiek. Zo maakten cabaretiers Dorine Wiersma en Mylou Frencken als reactie een spotliedje dat op Twitter veel bijval kreeg.

De vier andere genomineerden voor de Gouden Tulp 2014 zijn het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek, Foto van Marije van der Hoeven, Het Raadsel van alles dat leeft van Jan-Paul Schutten en Ten oorlog: een reis langs het front van WO II van Arnout Hauben en Johanna Spaey.

De winnaar wordt op 1 april bekendgemaakt. Bij de selectie wordt onder meer gelet op de wijze waarop tekst en beeld elkaar versterken, originaliteit, vormgeving en de toegevoegde waarde die het boek heeft op het bestaande assortiment.

In het verleden werd de prijs onder meer toegekend aan Het Nederlandse Viskookboek van Bart van Olphen en The Sound of the Westcoast van Leo Blokhuis.