Een Iraanse uitgave van een Kuifje-boek is te koop op veilingwebsite Catawiki. De Farsi-vertaling van het album Mannen op de Maan is volgens het veilinghuis een van de weinige exemplaren na de massale vernietiging van westerse boeken in Iran in 1979.

Op het Iraanse stripboek is inmiddels drieduizend euro geboden, laat het veilinghuis maandag weten. 

Het is een eerste druk van het album en is twee keer gesigneerd door de Belgische striptekenaar Hergé. Volgens veilingmeester Tammo Meedendorp kan het album tot zesduizend euro opleveren.

"Kuifjeverzamelaars van over de hele wereld zijn eigenlijk altijd op zoek naar de unieke of zeldzame albums en hebben daar veel geld voor over", zegt hij in een verklaring. 

Ook andere albums en memorabilia van Kuifje gaan onder de hamer ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van de stripheld van Hergé. Een andere topper is de uitgave van het Franstalige stripboek Tintin au Tibet.

Tekening

Van die strip uit 1960 zijn slechts honderd exemplaren gedrukt en op dit exemplaar heeft Hergé op de binnenkant een tekening gemaakt. Voor dit album is al 7500 euro geboden. Op een tekening van Hergé op een ansichtkaart is al tienduizend euro geboden. 

De veiling verloopt in twee delen met ieder 175 Kuifje-artikelen. Op het Iraanse album kan nog tot en met dinsdagavond worden geboden en op het Franstalige stripboek en de ansichttekening tot donderdagavond.