De boekwinkel van de failliete keten Polare in Eindhoven staat op het punt een doorstart te maken, zei een woordvoerder van de winkel vrijdag. ''De handtekeningen kunnen ieder moment worden gezet.''

De doorstart onder de oude winkelnaam Van Piere wordt volgens hem mogelijk gemaakt door de Eindhovense ondernemer Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van de computerwinkelketen Paradigit. De Koning was niet bereikbaar voor commentaar.

Een woordvoerder van curator Kees van de Meent zei vrijdag dat gesprekken gaande zijn met verschillende partijen die een of meerdere van de 20 Polare-vestigingen willen overnemen, maar dat er nog geen handtekeningen zijn gezet. Eerder werd onder meer bekend dat de Haagse boekhandel Paagman de vestiging van Polare in Den Haag wil overnemen.

Maastricht

In navolging van onder meer de Polare-vestiging in Nijmegen, gaat ook de boekwinkel van de failliete keten in Maastricht proberen een doorstart te financieren via crowdfunding, zo werd vrijdag bekend.

De winkel van Polare in Maastricht (voorheen Dominicanen), gevestigd in een 13e eeuwse kloosterkerk, geldt als een parel onder de Nederlandse boekwinkels.

Alle partijen met een goed plan en met een goede financiering worden serieus genomen, merkte de woordvoerder van de curator op over de crowdfundingsacties.

Polare ging eind februari failliet. De curator probeert sindsdien de winkels apart of in groepjes te verkopen. Intussen blijven de 20 vestigingen gewoon open. De winkelketen ontstond door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte. Tot de keten horen befaamde boekwinkels als het voormalige Broese (Utrecht), Scheltema (Amsterdam), Donner (Rotterdam), Dominicanen (Maastricht) en Verwijs (Den Haag).