Apple weigert de verhalenbundel Fuckmachine en andere alledaagse waanzin van de Amerikaanse Charles Bukowski als e-book te verkopen. 

De iStore van Apple heeft de Amsterdamse uitgever Lebowski laten weten dat zowel de titel als de foto op het omslag, het behaarde onderlichaam van een vrouw, niet wordt geaccepteerd.

Bukowski (1920-1994) schreef het boek in 1972 onder de titel Erections, Ejaculations, Exhibitions, and General Tales of Ordinary Madness. 40 jaar later doet de bundel opnieuw stof opwaaien.

Uitgever Oscar van Gelderen verklaarde dat Lebowski Apple heeft gesommeerd het besluit terug te draaien, meldt het vaktijdschrift voor de boekhandel en uitgeverijen Boekblad.

De uitgever eist dat het boek uiterlijk 8 maart geüpload moet zijn. Heeft Apple zaterdag geen gehoor gegeven aan die eis, dan zal Lebowski zich beraden op stappen.

Het Amerikaanse bedrijf weigert vaker publicaties, waaronder het boek De hartsvriendin van Heleen van Royen, wegens links naar pornowebsites. Ook de erotische boekenreeks Tachtig dagen van Vina Jackson werd geweigerd als e-boek, omdat op de omslag van de elektronische uitgave een tepel te zien is.