Weer kort geding om dagboek moeder Vaatstra

De moeder van Marianne Vaatstra, Maaike Terpstra (72), stapt opnieuw naar de rechter om publicatie van haar dagboek te voorkomen. Dat bevestigt haar advocaat Yehudi Moszkowicz dinsdag.

Voor de rechtbank in Assen dient vrijdag een kort geding.

Moszkowicz stond de moeder eerder ook bij in de zaak tegen publicist Wim Dankbaar, die eveneens delen van het dagboek wilde publiceren. Dat werd hem in december verboden door de rechter in Haarlem.

Nu is het een inwoner van Zuidlaren die delen van het dagboek op zijn site openbaar wil maken. De man zegt niet te geloven dat Jasper S. Marianne Vaatstra in 1999 heeft verkracht en vermoord, ondanks diens bekentenis, en dat justitie de echte dader de hand boven het hoofd houdt.

Vraagtekens

Maaike Terpstra hield na de moord op haar dochter een dagboek bij, waarin ze in haar wanhoop en verdriet vraagtekens zette bij het onderzoek van de politie en daar ook kritisch over was. Dat kwam via via in handen van anderen.

De rechter in Haarlem oordeelde in december dat alleen de auteur het recht toekomt om een dagboek openbaar te maken. De advocaat van Maaike Terpstra wil inhoudelijk geen mededelingen doen over het nieuwe kort geding.

Lees meer over:
Tip de redactie