De Amerikaanse schrijfster Danielle Steel heeft woensdag in Frankrijk de hoogste culturele onderscheiding gekregen.

De 66-jarige schrijfster, bekend van haar romantische boeken die vooral in de jaren negentig veelvuldig werden verfilmd, is benoemd tot ridder in het Légion d'Honneur.

Steel werd geëerd voor de 47 jaren waarin ze meer dan negentig boeken schreef, die vooral populair zijn onder vrouwen. Steel treedt met de onderscheiding in de voetsporen van Amerikaanse bekendheden als Philip Roth, Miles Davis en Bob Dylan.

De schrijfster, die deels in Parijs woont, kreeg in 2002 ook al een hoge culturele onderscheiding van de Franse regering. Ze verkocht zeshonderd miljoen exemplaren van haar boeken in zeventig landen. "Ik hou van Franse literatuur", was Steels reactie volgens de Britse krant The Telegraph. "Colette is een bijzondere favoriet van mij."

Geert Mak

Naast Steel zijn ook de 93-jarige Franse actrice Michèle Morgan, nazi-jager Serge Klarsfeld en circusbaas James Thierrée, de kleinzoon van Charlie Chaplin, onderscheiden. Schrijver Geert Mak en zangeres Liesbeth List zijn bekende Nederlanders die de onderscheiding ooit hebben gekregen.