De vraag naar Nelson Mandela's autobiografie De lange weg naar de vrijheid is sinds zijn overlijden sterk gegroeid. ''Hij is al op'', zei een medewerker van Uitgeverij Atlas Contact vrijdag over het boek.

De vraag naar de Nederlandse vertaling door de boekwinkels is sinds donderdagavond flink toegenomen. De uitgeverij verwacht dat de herdruk komende woensdag kan worden geleverd.

Ook buiten Nederland is de vraag naar het werk groot. Verschillende edities van A Long Walk To Freedom bezetten op Amazon de eerste drie plekken van de lijst van boeken die een sprong in de verkoop hebben gemaakt.

De biografie, die oorspronkelijk uitkwam in 1994, staat zelfs op de tweede plek van best verkochte boeken. Eerder stond het rond de 1000e plaats. Het boek van Mandela moet alleen nog de autobiografie van oud-trainer van Manchester United Alex Ferguson voor laten gaan op de Britse website van de Amerikaanse internetwinkel.

Kosmos Uitgeverij brengt een speciale herdenkingsuitgave uit van het boek Nelson Mandela, 15 lessen over leven, liefde en leiderschap.

Het is geschreven door Richard Stengel, hoofdredacteur van Time Magazine, op basis van gesprekken met Mandela, die zelf het voorwoord schreef. Dit boek verscheen eerder onder de titel Mandela over leven, liefde en leiderschap. Stengel was ook nauw betrokken bij Mandela's autobiografie.

Profiel Mandela | Necrologie (video) | Reacties buitenland | Reacties binnenland

Dossier Mandela | Liveblog (gesloten) | Mandela in beeld