Dichter en schrijver H.C. ten Berge gaat via crowdfunding investeerders zoeken voor zijn luisterboek Folmer verdwijnt & andere verhalen.

Het luisterboek van Ten Berge zal een verzameling van zijn beste korte verhalen en gedichten bevatten. Hij biedt het aan op het platform van uitgeverij TenPages.com.

Lezers die investeren in het luisterboek krijgen hiervoor verschillende soorten giften van de auteur terug, zoals een ansichtkaart met boekentips of een gedicht.

"Ik heb altijd veel waarde gehecht aan het gesproken woord en al jarenlang koester ik de wens een luisterboek te maken. Via dit platform kan ik deze droom te verwezenlijken. Ik hoop dan ook van harte dat het project lezers en luisteraars zal aanspreken, zodat het luisterboek er daadwerkelijk komt", aldus Ten Berge.

Bij crowdfunding worden projecten gerealiseerd met financiële steun van het publiek. Eerdere projecten van onder andere Arie Boomsma en Thierry Baudet, zijn op deze manier al verwezenlijkt.

P.C. Hooftprijs

Ten Berge ontving voor zijn werken als dichter en schrijver belangrijke literaire prijzen waaronder de Constantijn Huygensprijs in 1996 en de P.C. Hooftprijs in 2006 voor zijn gehele oeuvre. De auteur is tevens oprichter van het literaire tijdschrift Raster.

Het project van Ten Berge wordt sinds donderdag aangeboden op de website van TenPages.