Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2014 wordt geschreven en gelezen door Renate Dorrestein.

Wie in de week van 19 tot en met 25 mei voor minimaal 9,95 euro aan (luister)boeken koopt, krijgt het geschenk cadeau.

Deelnemende openbare bibliotheken geven het Luistergeschenk, dat op cd en als download verschijnt, aan nieuwe en bestaande leden.

Het is de derde keer dat Dorrestein in de pen kruipt voor boekpromotiestichting CPNB. In 1997 was dat het Boekenweekgeschenk Want Dit Is Mijn Lichaam, en in 2008 het Boekenweekessay Laat Me Niet Alleen.

Annie Romein-prijs

Dorresteins romans werden genomineerd voor vele prijzen. Haar oeuvre werd bekroond met de Annie Romein-prijs. In februari verscheen De Blokkade, waarin zij de oorzaken en gevolgen van haar eigen writer's block onderzoekt. Dit najaar viert de 59-jarige Dorrestein haar 30-jarig jubileum als schrijver.

In het voorjaar wordt de shortlist bekendgemaakt van de Luisterboek Award, de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek. Vanaf 16 april kan het publiek online stemmen op zijn favoriete luisterboek.

Op 19 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit jaar won Maar Buiten Is het Feest van Arthur Japin en was Leo Blokhuis de auteur van het Luistergeschenk Electrifying Berlijn. Vorig jaar schreef Gijs Scholten van Aschat het geschenk Beretta Bobcat.