De verkoop van de boeken van Nobelprijswinnares Alice Munro schiet omhoog.

Uitgeverij De Geus in Breda toonde zich donderdag bij monde van directeur en oprichter Eric Visser zeer positief over het verkoopeffect van de prijs: ''Het loopt fantastisch."

Van de drie titels die van de 82-jarige Canadese schrijfster van korte verhalen in het Nederlands te verkrijgen zijn, reikt de verhalenbundel Te Veel Geluk momenteel het hoogst in de top van de verkooplijsten.

De titel staat deze week op de 38e plek in de bestsellerslijst van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Lief Leven neemt de 42e positie in.

De Geus meldt dat van de twee titels op de bestsellerlijst in totaal al 20.000 exemplaren naar de boekhandel zijn gegaan. Dat is voor een relatief onbekende schrijfster erg veel.

Toevallig

Van het derde boek, De Liefde van een Goede Vrouw, had de uitgever in augustus in het kader van een actie toevallig 25.000 exemplaren laten drukken. De Geus was namelijk juist bezig de verkoop van boeken met korte verhalen te propageren. De Nobelprijs voor Munro kwam volgens Visser dan ook als een geschenk uit de hemel.

De uitgever verwacht dat er van de schrijfster uiteindelijk tienduizenden boeken over de toonbank zullen gaan, een opmerkelijk aantal. Overigens komt de verkoop meestal pas echt op gang nadat de prijs in Stockholm daadwerkelijk is uitgereikt. Die ceremonie vindt plaats op 10 december.