Zus Mark Zuckerberg schrijft kinderboek over 'offline' gaan

De zus van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, Randi Zuckerberg, heeft een kinderboek geschreven over offline gaan.

Randi Zuckerburg, die zelf lange tijd voor Facebook werkte, schreef het boek om kinderen en ouders er op te wijzen dat het belangrijk is niet alleen maar achter computers te zitten.

Dot, zoals het boek heet, gaat over een meisje dat dol is op elektronische snufjes. "Ze vergeet nog wel eens naar buiten te gaan."

"Als ze met een beetje aanmoediging toch eens opkijkt van haar scherm ziet ze dat het leven nog leuker is als je ook de tijd neemt om om je heen te kijken", vertelt Zuckerberg op haar blog.

Twijfels

Zuckerberg kwam op het idee voor het boek toen ze sprak met ouders en merkte dat er veel twijfels zijn over alle technologie die te krijgen is.

Volgens Zuckerberg zien ouders dat het leven stukken makkelijker is door de technische snufjes, maar maken ze zich tegelijkertijd ook zorgen hoe ze hun kind moeten opvoeden met alle nieuwe mogelijkheden.

"Als ik zie hoe mijn dochter van twee technologie begint te ontdekken heb ik het gevoel dat het belangrijk is om ook duidelijk te maken dat je gewoon naar buiten moet", aldus de schrijfster.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie