Auteur Helen Fielding, bekend van de Bridget Jones-boeken, heeft haar hoofdpersoon weduwe laten worden. In het nieuwste boek van Fielding zal personage Mark Darcy overlijden.

Dat zegt de schrijfster in The Sunday Times.

In het laatste boek, dat ook al meer dan tien jaar geleden verscheen, had Mark Darcy Bridget Jones net ten huwelijk gevraagd en waren de twee klaar om aan een leven samen te beginnen.

In het nieuwste boek, Mad About The Boy, is alles anders. Mark en Bridget zijn getrouwd en hebben twee kinderen gekregen, Mabel en Billy. Maar het 'ze leefden nog lang en gelukkig' ging niet op voor de twee.

Bridget is nu een 51-jarige alleenstaande moeder die zich vijf jaar na de dood van haar man weer begeeft op het liefdespad. Dit keer met jonge man, de 30-jarige Roxster. Ze is nog steeds geobsedeerd door haar gewicht, en nu ook door haar rimpels.

Het nieuwe boek over de Britse verschijnt op 10 oktober, meldt de BBC.

Films

Het eerste boek van Fielding over Bridget Jones, getiteld Bridget Jones' Diary, verscheen in 1996. Het vervolg, Bridget Jones: The Edge of Reason, kwam drie jaar later uit. De belevenissen van de onhandige single dertiger sloegen aan bij een groot publiek.

De boeken werden verfilmd in 2001 en 2004, met Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth in de hoofdrollen.